Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Fd chef till attack mot Google

Publicerad: 3 januari 2020, 07:52

En tidigare hög chef på Google riktar allvarliga anklagelser mot sin före detta arbetsgivare.

Ross LaJeunesse, som tidigare var chef för internationella relationer hos Google, påstår i ett blogginlägg att hans före detta arbetsgivare prioriterat tillväxt framför insatser för mänskliga rättigheter. Google tillbakavisar kritiken.


Ämnen i artikeln:

Google

Ross LaJeunesse kom till Google 2008, men fick gå i maj förra året efter en omorganisation. I dag är hans ambition att bli demokratisk senator för den amerikanska delstaten Maine.

I ett inlägg på Medium med rubriken ”Jag var Googles chef för internationella relationer. Här är anledningen till att jag lämnade” riktar Ross LaJeunesse nu hård kritik mot sin tidigare arbetsgivare. Han påstår bland annat att sökjätten prioriterat tillväxt framför insatser för mänskliga rättigheter samt att kulturen präglats av mobbning och rasism. Vidare hävdar Ross LaJeunesse att han uteslöts från policydiskussionerna som rörde planerna på en censurerad sökmotor för Kina, vilka aldrig blev av.

Men påståendena tillbakavisas av talesperson för Google som i en intervju med CNBC säger att företaget visst stöttar insatser för mänskliga rättigheter.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Google

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News