Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Färgen på Stadshuset visar hur bra Eurovisionbidragen är

Publicerad: 9 Maj 2016, 12:08
Uppdaterad: 9 Maj 2016, 12:20

Ny app från Osram låter publiken "måla om" Stockholms kända byggnader under röstningen i Eurovision Song Contest.


Ämnen i artikeln:

Eurovison Song Contest

"Målningen" görs via en app som tagit fram av lampföretaget Osram, en av sponsorerna till arrangemanget, och kan användas i alla länder som berörs av Eurovision, skriver Stockholm Direkt. Det är dock bara i Stockholm som byggnader klätts i lampor och kan byta färg.

Under semifinalerna och finalen av Eurovision Song Contest kan man se hur populära låtarna som spelas är genom titta på hur fasaderna på bland annat Stadshuset, Kaknästornet och Globen ändrar färg, på en färgskala där blått är sämst och rött är bäst.

– Det är under semifinalerna på tisdag och torsdag och under finalen på lördag som man kan rösta under de första minuterna under respektive sång, säger Anna Lagerqvist, presskonktakt på Osram i Sverige, till sajten.

Appen, som fungerar på Iphone och Android, ingår inte i den vanliga rösträkningen utan är endast till för färgsättningen.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Eurovison Song Contest

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.