Familjeliv hackat igen – SD-troll spammade forumet med propaganda

2014-12-09 16:57  

Stampen-sajten Familjeliv har återigen hackats. Den här gången flödade forumet över av propaganda för Sverigedemokraterna.

För tredje gången i år har Familjeliv utsatts av en hacker-attack.

Söndagens attack började med att budskapet "SD 2015" dök upp i ett stort antal trådar på forumet.

"Efter en stund postades tråd på tråd med äckliga bilder och SD-propaganda. Till slut var forumet helt översvämmat och jag bläddrade i alla fall bakåt 26 sidor på forumet och det var bara trådar från hackaren", skriver en anonym användare till Dagens Media.

Familjeliv valde efter detta att tillfälligt stänga ner sajten. Strax innan dess hade hackaren börjat posta nya trådar från andra användares konton.

På måndagen, flera timmar efter attacken, postade en administratör på sajten en informationstråd där man berättade om attacken.

Även den bristfälliga informationen får kritik från användaren.

"Informationstråden var väl dold, den fästes inte, den länkades inte till. Ingen som helst information fanns att läsa i inkorgarna och det fanns ingen information på Familjelivs sida på Facebook".

Hen fortsätter:

"Jag och andra har många gånger försökt klaga men får inget gehör. Allt för kritiska inlägg mot Familjeliv raderas dessutom, ofta utan en förklaring".

Användaren beskriver situationen som att man talar inför döva öron.

"Ingen lyssnar på oss och ledningen verkar helt ha slutat bry sig om medlemmarna och vår säkerhet".

Den upprörda användaren säger att stämningen på Familjeliv successivt förvärrats under året.

"Jag har varit medlem i flera år och jag och en stor del av forumets andra medlemmar har märkt hur det sedan minst ett år tillbaka har gått utför för sajten. Forumet sköts extremt dåligt och har också bytt karaktär.

Från att tidigare främst varit ett familjeforum svämmar nu forumet över av SD-propaganda, hot mot kvinnor, hot om våldtäkt och så vidare".

Dagens Media har sökt Familjelivs vd Emma af Robson för att fråga om säkerheten på sajten.

I ett mejl till Dagens Media bekräftar hon det inträffade och berättar också att hackningen polisanmälts.

"Vi informerades om incidenten kl 20:51 och beslutade att ta ner sajten (inkl FP och BT) kl 21:21. Det var inte en säkerhetslucka utan endast spam med skadlig kod.

Vi gick igenom inlägg som postats genom den skadliga koden i andra användares namn och tog bort dessa, samt de ursprungliga inläggen. Vi tog upp den första servern ca 21:54, hela sajten kom upp några minuter senare", skriver hon i mejlet.

Enligt Emma af Robson har ingen information om användarnas konto läckt ut.

"Det är inte frågan om ett intrång och ingen behövde byta sitt lösenord. Det spam vi såg har inte heller spridit virus eller liknande, utan enbart spridit vidare sig själv.

Det som postades var bland annat SD-material och mindre roliga bilder men togs bort direkt av oss.

Vi har en support-mail dit medlemmar och besökare kan vända sig, vilket de också gjorde, vilket vi är väldigt glada och tacksamma för".

Emma af Robson håller med om att de upprepade hackningarna mot Familjeliv "självklart" skadar bolagets varumärke.

"Vi arbetar ständigt med att förhindra angrepp på sajten och för att medlemmar och besökare ska känna sig trygga hos oss.Vi har polisanmält detta och ser väldigt allvarligt på det inträffade.

Medlemmarna ska känna sig trygga och jag kommer fortsätta den dialog vi har med dem. Vi har väl fungerande rutiner om detta inträffar igen och vi kommer då agera så snabbt som möjligt för att lösa det inträffade", avslutar hon.

LÄS ÄVEN:

Läs mer: Familjelivs vd Polisanmäler efter hackerattacker

Läs mer: Stampens sajt hackad – igen

Läs mer: Stampen-sajten Familjeliv hackad

Dante Thomsen

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt