Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Falskt Fredrik Reinfeldt-uttalande om pungar och könshår sprids i de sociala medierna

Publicerad: 30 januari 2014, 12:47
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:49

UPPDATERAD. En bild där statsminister Fredrik Reinfeldt svarar på frågan om kön ska vara rakade eller inte sprids just nu i de sociala medier. Dagens Media har rett ut hur det egentligen ligger till med bilden.


Ämnen i artikeln:

SVT

Bilden, där Fredrik Reinfeldt säger att kön ska vara rakade, har fått många att dra på smilbanden under dagen.

Bland annat har den delats av Morgonradion P4 Värmland, en etablerad nyhetsredaktion.

Den som tagit bilden, som kommer från onsdagens repris av ”Nyfiken på partiledaren” i SVT2, är Peter Kullgren, kommunalråd för Kristdemokraterna i Karlstad.

– Det började med att det var en generell diskussion om hår eller inte hår. Min och Fredrik Reinfeldts frisyrer påminner lite om varandra om man säger så och då tänkte jag att han kanske tillhör dem som tycker att det är lite jobbigt att man har tappat håret. Men sedan barkade det ju helt åt skogen, säger Peter Kullgren till Dagens Media och skrattar.

Peter Kullgren berättar att han ganska snabbt insåg att han fått in texten från ett annat program.

– Men det blev ju så hysteriskt roligt att jag var tvungen att ta en serie bilder. Hans ansiktsutryck passar ju väldigt bra till bilderna.

Att Peter Kullgren inte hade något ljud på beror på att han inte ville väcka sin fru som låg och sov brevid.

– Men hon vaknade ändå kan jag säga, säger han och skrattar.

På SVT bekräftar man vad som gick snett för Peter Kullgren.

" Det är någon som har använt sig av Text-TV-textning och själv råkat trycka in fel kanal på fjärrkontrollen. Därför har de råkat få in texten som hör till något annat program som rullar samtidigt", skriver SVT:s presstjänst till Dagens Media.

Med all sannolikhet var det texten från tv-serien "Tänk till med Dewide" som Peter Kullgren råkade få in på sin tv. I gårdagens avsnitt, som sändes på SVT1 samtidigt som "Nyfiken på partiledaren", funderade nämligen huvudrollsinnehavaren Dennis "Dewide" Widehammar kring just det där med kroppsbehåring.

En liknande sak hände i oktober 2012 då bilder från en riksdagsdebatt där V-ledaren Jonas Sjöstedt och Fredrik Reinfeldt till synes hade en diskussion om en "Herr Galt" började spridas i de sociala medierna.

Den gången var det en textremsa från SVT:s Barnkanalen som hade hamnar på villovägar.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev