Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag29.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Fackets krav inför flytten – gratis gymkort

Publicerad: 9 December 2010, 10:25
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:28

Schibsteds stora flytt har vållat både oro och stridigheter. Största orosmolnen har varit att det inte finns något gym – och att de nya lokalerna är för trånga.


Ämnen i artikeln:

Svenska DagbladetSchibstedAftonbladet

Förväntningar – men också oro – präglar Schibstedbolagens stora flytt. 

– Det är bra för framtiden, säger Thomas Berglund, fackklubbsordförande på Svenska Dagbladet, som flyttar från Mäster Samuelsgatan till nya huset på Kungsbron på julafton. 

Aftonbladets flyttlass går på nyårsafton och trettondagarsafton, dock har Aftonbladets bilredaktion redan tagit plats i de nya lokalerna. Schibstedt förfogar över drygt 10 000 kvadratmeter, och planen är att hela koncernen ska rymmas i det nya huset. Flytten har föregåtts av mer än ett års oro hos medarbetarna, som varit rädda för att utrymmet inte ska räcka till.

– Sedan ett år tillbaka har vi tagit strid för att få mer utrymme, då vi insåg att det skulle bli ganska trångt. Men nu har vi fått det, och det är vi tacksamma för. Nu har alla åtminstone ett skrivbord. Så var det inte innan, säger Thomas Berglund, fackklubbsordförande på Svenska Dagbladet.

Enligt Aftonbladets fackklubbsordförande Anna Andersson har även Aftonbladets medarbetare bekymrat sig över det trånga utrymmet.

– Men det har varit mest en facklig oro. Annars är stämningen god. De flesta ser fram emot att flytta, säger hon.

En uppfattning som delas av Thomas Berglund:

– Alla inser att det finns stora fördelar med att sitta i samma hus, och att det finns många samordningsmöjligheter, säger han.

Flera uppoffringar har dock fått göras. I Aftonbladets nuvarande lokaler finns ett gym som är tillgänglig för alla medarbetare. Men, anläggningen kommer inte att få plats i de nya lokalerna. Ledningen har därför tvingats till andra åtgärder, efter förhandlingar med facket. 

– Nu har vi istället fått kraftigt höjda friskvårdspengar, från 500 kronor till 2 000 kronor. Man har dessutom knutit upp ett gym som ligger bredvid huset, säger Anna Andersson.

Läs allt om flytten i DM Plus – och se hur de olika bolagen ska sitta på åtta våningsplan.

Ardalan Samimi

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.