Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Facebooks tillväxt minskar

Publicerad: 30 januari 2020, 07:19

Trots långsammare tillväxttakt fortsätter Facebook att locka användare.

Foto: Janne Næss

Cookieproblemet en anledning till Facebooks minskade intäkter.


Ämnen i artikeln:

Facebook

Facebook uppvisade den minsta tillväxten för det fjärde kvartalet någonsin då intäkterna växte med 25 procent, skriver Reuters. Det innebär att plattformen för fjärde gången i rad hade en tillväxt på under 30 procent. 

Facebook förväntar sig även att tillväxttakten kommer att minska ännu mer under det första kvartalet 2020. En av orsakerna som Facebook pekar ut handlar om riktade annonser och de restriktioner kring cookies som både Apple och Google har utlyst. 

LÄS ÄVEN: Facebook ger Sverigeanvändare större möjlighet att blocka annonser

Plattformen forsätter dock att locka till sig fler användare. De månatliga användarna steg med 8 procent till 2,5 miljarder medan 2,9 miljarder använde någon av apparna Facebook, Whatsapp, Instagram eller Messenger varje månad. 

För att tjäna ännu mer pengar har Facebook arbetat med att utveckla Instagram Checkout som gör det lättare för konsumenter att shoppa i appen. Under presentationen av kvartalsrapporten sade Sheryl Sandberg att Facebook rör sig ”väldigt långsamt och väldigt, väldigt försiktigt” med den typen av produkter. 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Facebook

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News