Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Facebooks tillägg till livesändningar – liveradio

Publicerad: 21 December 2016, 09:09
Uppdaterad: 21 December 2016, 09:34

Efter video kommer ljud. Nästa steg för Facebook Live är liveradio och redan nu finns tjänsten tillgänglig för medieföretag. Under 2017 lanseras den för alla Facebook-användare.


Facebook tar funktionen livesändning till nästa nivå. Facebook Live är inte längre bara för video. Igår presenterade sociala medie-giganten nyheten om att man nu ger användarna möjlighet att livesända ljud

I likhet med video-funktionen kommer användarna kunna kan gå direkt från Facebook-appen genom att trycka på en knapp. Vid en inspelnings start skapar Facebook ett inlägg, som frontas av en omslagsbild. Det inlägget placeras senare i nyhetsflödet och därifrån kan folk lyssna på ljudinnehållet.

För Android-användare kommer dessutom ljudet fortsätta att strömma även när man lämnat Facebook-appen eller låser telefonen. 

Enligt The Verge ska företaget ha sagt att funktionen, som primärt tillgängliggörs för publicister, syftar till att komplettera videoströmmar med ett alternativ med lägre bandbredd. Och att funktionen till en början endast lanseras för förlag och medieföretag innebär att Facebook riktar liveradio-tjänsten till företag som redan använder sig utav Facebook Live. Initiala partners är brittiska LBC radio, BBC, Harper Collins och författaren Adam Grant.

– Vi är medvetna om att förlag ibland vill berätta en historia på Facebook med ord och inte video. Vi har försökt att hitta kreativa sätt att gå live och nå publiken med endast ljud genom att lägga till en stillbild, sa Facebook i ett uttalande.

Funktionen kommer vara tillgänglig för alla, privatperson som företag, under 2017.

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.