Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Facebooks test blockerar alkoholreklam

Publicerad: 19 december 2016, 09:45
Uppdaterad: 19 december 2016, 09:49

Facebook låter användare blockera annonser som kan vara känsliga för vissa, så som alkohol- och föräldraskapsreklam. Foto: Facebook

Facebook testar en slags annonsblockering som gör det möjligt för användare att blockera annonser som kan uppröra människor. Ämnena "alkohol" och "föräldraskap" är först ut att kunna blockeras, men fler ämnen kan bli möjliga att dölja.


Ämnen i artikeln:

Facebook

Facebook testar möjligheten för personer att kunna blockera reklam på Facebook som kan uppröra människor, det skriver Adage. 

I ett test har människor att blockera reklam som rör alkohol och föräldraskap.

Fler sorters annonser kan komma att läggas till om Facebookanvändare rapporterar om andra typer av annonser som är särskilt känsliga.

– För föräldrar som upplever förlusten av ett barn, att fortsätta se annonser om föräldraskap och nya bebissaker, det kan vara riktigt upprörande, säger Mark Rubkin, annonschef på Facebook.

Det här är första gången som man i förhand kan blockera reklam inom ett visst ämne. Inställningar som rör annonspreferenser gör det möjligt för personer att säga till om vilka ämnen de vill få reklam för.

Att kunna gömma annonser är en av uppdateringarna som Facebook gör kring annonser. Det sociala nätverket förändrar också utseendet för annonspreferenser – allt för att göra dessa inställningar mer lättnavigerade.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Facebook

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.