fredag9 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Facebookchefer i krismöte om presidentvalet

Publicerad: 14 november 2016, 08:24

Facebook anklagades för att sprida bluffnyheter som haft påverkan på amerikanska presidentvalet, medan Mark Zuckerberg försvarar sig med att "99 procent av allt innhåll på Facebook är autentiskt".

Ämnen i artikeln:

FacebookMark ZuckerbergDonald Trump

Amanda Törner

amanda.torner@dagensmedia.se


CNBC rapporterade i helgen om att flera toppchefer på Facebook höll krismöte i en sluten chattgrupp när det stod klart att Donald Trump vunnit det amerikanska presidentvalet.

Anledningen var att Facebook fått kritik för att ha påverkat presidentvalet genom att sprida falska artiklar som ska ha influerat väljarna.

Mötet gick enligt källor till CNBC ut på att disktuera vilket ansvar företaget har på området. Slutsatsen ska ha blivit att man måste ta upp ämnet i diskussion med personalen, och även hålla möte med Facebooks policy-team.

Med anledning av kritiken skrev Facebookgrundaren Mark Zuckerberg ett långt inlägg, där han försäkrade att "99 procent av allt innhåll på Facebook är autentiskt":

"Bara en mycket liten del är fejkade nyheter eller bluffar. De bluffar som förekommer begränsar sig inte till en politisk färg, eller ens till politik. På så vis är det extremt osannolikt att bluffar ändrat utgången i valet".

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev