tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Facebook vill att vi ska umgås på riktigt

Publicerad: 19 augusti 2010, 13:41
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:41

Ny tjänst möter kritik för bristande säkerhet.

Ämnen i artikeln:

Facebook

DT

Dante Thomsen


Idag var det premiär för den nya Facebook-tjänsten Places i USA. Med den nya applikationen kan man använda sin mobil för att ”checka in” på platsen man befinner sig på och se vilka andra Facebook-användare som är i närheten.

Vill man kan man sedan bestämma träff. Applikationen innehåller också information om vilka klubbar och butiker som finns i omgivningen. Facebooks vice vd Chris Cox höll nyligen en presskonferens i USA där han talade sig varm om tjänsten.

– Teknologi behöver inte betyda att avståndet mellan oss ökar, med Facebook Places hoppas vi att folk kommer att gå ut mer, sa han enligt Wired.

Kritiska röster har dock höjts över säkerhetsaspekten. I en intervju med The Guardian varnar Rainey Reitman, talesperson för organisationen Privacy Rights Clearinghouse för att lägga till människor som man inte känner på vänlistan.

– Om andra vet vart du befinner dig vet de också var du inte befinner dig. Det här är bland den känsligaste informationen som finns och vi oroar oss för att folk inte kommer förstå hur man använder de säkerhetsinställningar som Facebook har implementerat i tjänsten, säger hon.

Än så länge är det oklart huruvida Facebook Places kommer lanseras i Europa.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev