tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Facebook testar annonser i Messengers hemskärm

Publicerad: 26 januari 2017, 12:25
Uppdaterad: 26 januari 2017, 14:34

Exempel på hur annonserna kommer visas. Foto: Facebook

Facebook testar möjlighet för företag att annonsera i Messengers hemskärm och rullar ut ett mindre test i Thailand och Australien.

Ämnen i artikeln:

Facebook

HF


I veckan kommer Facebook genomföra ett mindre test i Australien och Thailand som ger annonsörer möjligheten att placera annonser i hemskärmen för Messenger. Det skriver Eddie Zhang, produktchef på Facebook, i ett blogginlägg.

Annonsen kommer synas under en användares senaste konversationer som i exemplet ovan.

Facebook skriver även att inga annonser kommer synas inuti i en konversation såvida inte användaren har klickat på en annons eller valt att starta en chat med ett varumärke.

Tester kommer rullas ut till en grupp människor i Thailand och Australien inom de kommande veckorna.

Facebook ser annonstestet i Messenger som ett bra sätt att hjälpa människor och annonsörer att nå varandra via Messenger.

– Företag har länge sagt till oss att de är väldigt exalterade över Messengers potential i att kunna nå sina kunder och hur det kan hjälpa dem att driva försäljning, bygga varumärkeskännedom och öka kundnöjdheten, skriver Eddie Zhang.

Enligt Facebook själva är sättet som företag och kunder kan kommunciera på genom Messenger uppskattat. Kunder och företag skriver över 1 miljard meddelanden till varandra varje månad.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev