Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Facebook tar nya kliv inom e-handel

Publicerad: 20 maj 2020, 06:20

Facebook ska erbjuda företag en gratis e-handel.

Coronakrisen har slagit hårt mot butiker och accelererat skiftet till e-handel. Nu vill Facebook hjälpa företag att etablera en e-handel.


Ämnen i artikeln:

FacebookCoronaviruset

Facebook ska erbjuda företag möjligheten till en gratis webbshop. Användare på Facebook och Instagram ska sedan kunna upptäcka nya produkter utan att lämna plattformen.

I USA ska det även gå att genomföra köpet via Facebook och Instagram, men i Europa finns till en början inte den möjligheten, skriver Svenska Dagbladet.

E-handeln ska generera intäkter till Facebook via annonser.

– Syftet är att koppla ihop konsumenter med företag, och vi har redan en hälsosam annonsaffär. Men den som vill rikta annonser till användare för att locka dem till sin shop på Facebook kommer att kunna göra det, säger George Lee, Facebooks chef för produkthantering, i ett konferenssamtal med flera medier, enligt SvD.

I en livesändning under tisdagskvällen berättade Facebook-grundaren Mark Zuckerberg att satsningen främst ska hjälpa småföretagare, som drabbats hårt av coronakrisen.

– Jag hoppas att det ska kunna bidra till att hjälpa små företag komma igenom den här perioden, och frodas längre fram, sade han.

 

Madeleine Nilsson

Redaktör och reporter

madeleine.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

FacebookCoronaviruset

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev