fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Facebook tar krafttag mot självmord

Publicerad: 3 mars 2017, 08:11
Uppdaterad: 3 mars 2017, 08:19

"Facebook har en unik position – genom alla vänskapsband i nätverket – som gör att vi kan hjälpa människor i nöd att komma i kontakt med andra som kan stötta dem", skriver Facebook om de nya funktionerna. Bild: Facebook

Nu lanserar Facebook ytterligare funktioner för att bygga ett säkrare nätverk och förhindra självmord.

Ämnen i artikeln:

Facebook

AT


I juni 2016 lanserade Facebook en funktion som skulle verka förbyggande mot självmord.

Verktyget fungerar i stort sett som en vanlig knapp, där du anonymt kan rapportera inlägg som gör att du misstänker att någon är självmordsbenägen, varpå Facebook kan hjälpa personen genom att till exempel guida denne till en hjälporganisation.

Nu fortsätter Facebook på samma linje, och lanserar ytterligare funktioner för att bygga ett säkrare nätverk och förhindra självmord.

"Facebook har en unik position – genom alla vänskapsband i nätverket – som gör att vi kan hjälpa människor i nöd att komma i kontakt med andra som kan stötta dem", skriver Facebook i ett blogginlägg.

Uppdateringarna innebär att verktygen för att förhindra självmord kommer bli integrerade i Facebook Live – därmed blir det möjligt för folk som ser en video med en självmordsbenägen person att direkt rapportera den till Facebooks team.

Dessutom kommer det bli möjligt att direkt i Facebook Messenger få hjälp från stödorganisationer inom psykisk hälsa som Facebook samarbetar med, såsom "National Suicide Prevention Lifeline", "Forefront and Crisis Text Line" och "Save.org".

Med hjälp av artificiell intelligens ska Facebook även kunna spåra upp användare som kan vara självmordsbenägna.

Facebook skriver i blogginlägget att verktyg för att förhindra självmord har funnits på plattformen i mer än tio år, vilka ha tagits fram i samarbete med ovan nämnda organisationer.

De nya verktygen ska bli tillgängliga i hela världen.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev