Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökDigitalt presenteras av:

Facebook tar efter Snapchat – ska släppa ny kamerafunktion

Publicerad: 4 November 2016, 06:00
Uppdaterad: 3 November 2016, 15:23

Facebook vill möta konkurrensen från Snapchat med ny kamerafunktion direkt i appen. Det berättade Mark Zuckerberg i samband med att Facebooks kvartalsrapport offentliggjordes.


Ämnen i artikeln:

FacebookSnapchatInstagram

Under onsdagen berättade Facebooks grundare Mark Zuckerberg att Facebook har planer på att bygga in en kamerafunktion i appen, i stil med den som finns i Snapchat.

Det i samma veva som Facebooks kvartalsrapport presenterades, som visade att av Facebooks 1,7 miljarder aktiva användare per månad, är det hela en miljard människor som använder Facebook enbart genom mobila enheter.

I Facebook-appen är tanken att kameran ska bli tillgänglig genom att svepa över skärmen, och dessutom inkludera många av momenten i Snapchats kamera såsom augmented reality-filter som kan appliceras över selfies.

– Kamerafunktionen kommer att rullas ut globalt, för hoppningsvist så snart som möjligt, sade Mark Zuckerberg enligt Adage.

Facebook har redan gjort ett antal drag för att möta konkurrensen från Snapchat, bland annat genom att kopiera Snapchats Stories-funktion som en del av Instagram.

Anledningen till att Facebook sneglar på Snapchat ska vara att den yngre konkurrenten till synes har kommit fram till en vinnande metod för att uppmuntra folk, speciellt ungdomar, att dela med sig av foton och videos i väldigt stor utsträckning.

Enligt Facebook ökar delandet av foton och videos även på den egna plattformen – men hotet från Snapchat är tydligt.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se


Ämnen i artikeln:

FacebookSnapchatInstagram

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev