Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Facebook stoppar svensk konkurrent

Publicerad: 29 September 2015, 06:04
Uppdaterad: 6 December 2015, 11:50

Twinstabook fick nobben av PRV – på Facebooks begäran.


Ämnen i artikeln:

Facebook

En man i Uppsala registerade varumärket Twinstabook hos Patent- och registreringsverket. Varumärket var tänkt att användas för sociala nätverkstjänster online.

Facebook anmälde uppsalabon för varumärkesintrång och mannen får nu nej av Patent- och registreringsverket, som även de anser att Twinstabook snyltar på Facebooks anseende.

De har även upphört registreringen.

I beslutet att upphäva registreringen skriver PRV:

"Omsättningskretsen kan i förhållande till tjänsterna ifråga förväntas i högre utsträckning välja en tjänst med ett varumärke som är uppbyggd enligt samma mönster som invändarens väl ansedda varumärke Facebook än en tjänst som inte har ett sådant varumärke.

Således finner PRV att användningen av innehavarens varumärke skulle dra otillbörlig fördel av anseendet hos invändarens märke Facebook i förhållande till de tjänster där omsättningskretsen, enligt vad som utvecklats ovan, kommer att uppfatta ett samband mellan de motstående märkena."

Frida Nygren

frida.nygren@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Facebook

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.