Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag13.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Facebook startar livestreaming – för kändisar

Publicerad: 6 augusti 2015, 05:38
Uppdaterad: 6 december 2015, 11:54

Kändisar kan börja visa livefilmer för sina fans på Facebook.


Ämnen i artikeln:

Facebook

Med lanseringen av Meerkat och Twitters köp av Periscope, var livestreaming vårens hetaste trend inom sociala medier.

På Facebook har det dock inte funnits något verktyg för att spela in och visa upp sina livefilmer – tills nu.

I går lanserades den sociala jättens livevideotjänst Facebook Live. Den är dock än så länge exklusiv för kändisar. Enligt Facebook är tjänsten enbart tillgänglig i appen Facebook Mentions, som används av publika profiler som artister och idrottsstjärnor. Filmerna kan publiceras i följarnas Newsfeed.

Huruvida livevideo-tjänsten kommer att bli tillgänglig för allmänheten är oklart. Enligt Adage vill Facebooks talesperson inte kommentera när eller om Facebook Live kommer att kunna användas av vare sig privatpersoner eller varumärken.

Jason Stein, vd på digitalbyrån Laundry Service, säger till Adage att han tror att Facebook insett vilket innehåll som fungerar bäst på livestreamingtjänster som Meerkat och Periscope, det vill säga innehåll från kända personer snarare än från privatpersoner, och väljer att fokusera enbart på det.

– Det finns ett ton av tråkigt och dåligt innehåll på de plattformar från vanliga människor och det beror på att live är toppen så länge du har något som är värt att visa live, säger han.

Några av de kändisar som har tillgång till Facebook Live från start är Serena Williams, Dwayne "The Rock" Johnson, Ashley Tisdale och Martha Stewart.

LÄS MER:

Här kan Dagens Medias prenumeranter läsa mer om livestreaming-trenden bland varumärken:

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Facebook

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.