Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag07.06.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Facebook stänger dörren för liveundersökningar

Publicerad: 29 November 2016, 16:21
Uppdaterad: 29 November 2016, 16:32

Nu är det över för virala liveundersökningarnas tid. Facebook sätter stopp för den virala supertrenden: "Snarare blivit virusartat än positivt".


Ämnen i artikeln:

Nyheter24Facebook

Dagens Media publicerade för några veckor en kavalkad av exempel från Facebook-trenden som härjade i människors sociala medie-flöden. Nyheter24 var först, sedan hakade flera andra på. Man formulerade en fråga och gjorde sedan en livesändning av när resultatet formades.

Men trendens tid har blåst förbi. På Breakit skriver Emanuel Karlsten:

"Det virala av dem har snarare blivit virusartat än positivt. Och tydligen tycker även Facebook detta. För i veckan smög Facebook ut en uppdatering i sitt regelverk i hur man får använda Facebooks produkter. Facebook satt stopp för möjligheten att utnyttja reaktionsfunktionen på livevideos för att skapa omröstningar", skriver Emanuel Karlsten i sin krönika och fortsätter:

"Reaktionsknapparna får nu inte längre användas för omröstningar – eller för något som inte är dess ursprungliga syfte – vilket är "ett sätt för folk att genuint reagera på någonting".

Under en två-veckorsperiod i november månad år 2016 dansade liveundersökningarna på Facebook.

Enligt Breakit har Nyheter24 redan lagt ner sina frågestunder i flödet.  

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Nyheter24Facebook

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.