Facebook spränger tremiljonersgränsen i antal annonsörer

2016-03-03 07:27  
3 mijoner företag annonserar via Facebook. Foto: Press

Tre miljoner företag annonserar idag aktivt på Facebook. Det är en ökning med 50 procent på bara ett år. Sydostasien är den region som växer snabbast.

Facebooks egna siffror visar att 3 miljoner företag aktivt annonserar på Facebook. Samma siffror visar också att 50 procent av dessa företag tillkommit det senaste året. Majoriteten av dessa är små och medelstora företag.

Av dessa är en stor majoritet, 70 procent, bolag utanför USA. Den region i världen som växer snabbast är Sydostasien. Vietnam och Indonesien är två av länderna i regionen där utvecklingen det senaste året har gått starkt framåt.

För att fira detta har nu Facebook lanserat en sida där företagsägare kan spela in en film som visar ditt företags historia och vad företaget bidrar med.

I undersökningen Facebookbarometern som nyligen gjordes av sociala medier-byrån Ingager svarade hälften av de svenska företagen att de tänker öka sina investeringar på Facebook år 2016.

Samma undersökning visar också att 74 procent av företagen är positivt inställda till att annonsera via Facebook.

Anton Äng

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt