Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Facebook spränger tremiljonersgränsen i antal annonsörer

Publicerad: 3 mars 2016, 06:27
Uppdaterad: 3 mars 2016, 08:17

3 mijoner företag annonserar via Facebook. Foto: Press

Tre miljoner företag annonserar idag aktivt på Facebook. Det är en ökning med 50 procent på bara ett år. Sydostasien är den region som växer snabbast.


Ämnen i artikeln:

Facebook

Facebooks egna siffror visar att 3 miljoner företag aktivt annonserar på Facebook. Samma siffror visar också att 50 procent av dessa företag tillkommit det senaste året. Majoriteten av dessa är små och medelstora företag.

Av dessa är en stor majoritet, 70 procent, bolag utanför USA. Den region i världen som växer snabbast är Sydostasien. Vietnam och Indonesien är två av länderna i regionen där utvecklingen det senaste året har gått starkt framåt.

För att fira detta har nu Facebook lanserat en sida där företagsägare kan spela in en film som visar ditt företags historia och vad företaget bidrar med.

I undersökningen Facebookbarometern som nyligen gjordes av sociala medier-byrån Ingager svarade hälften av de svenska företagen att de tänker öka sina investeringar på Facebook år 2016.

Samma undersökning visar också att 74 procent av företagen är positivt inställda till att annonsera via Facebook.

Anton Äng

anton.ang@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Facebook

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.