Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Facebook ska ha putsat bilden av sig via egna nyhetsflödet

Publicerad: 22 september 2021, 08:57

New York Times rapporterade i går att Facebook medvetet mixtrat med nyhetsflödet så att positiva nyheter om plattformen nått fler.

Enligt New York Times källor ska Facebook – i ett försök att kontrollera sin egen image – valt att lyfta positiva artiklar om den egna plattformen i nyhetsflödet.


Ämnen i artikeln:

FacebookNew York Times

Facebook har ju genom åren vid ett flertal tillfällen hamnat i mediernas fokus när sociala medier-nätverket på olika sätt haft att hantera problem kopplade till bland annat dataskydd, valfusk och användarnas personliga integritet.

Men i ett försök att putsa bilden av sig själva ska Facebook, enligt källor till New York Times, medvetet ha valt att lyfta positiva artiklar om den egna plattformen i nyhetsflödet.

Agerandet ska enligt New York Times vara en del av något som Facebook kallar för ”Project Amplify” som nyligen startat just för att kontrollera och förbättra sin egen image – i efterdyningarna av skandalerna.

Joe Osborne, talesperson på Facebook, tillbakavisar dock New York Times uppgifter om att plattformen skulle ha förändrat nyhetsvärderingen men medger samtidigt att det har gjorts tester med enskilda inlägg. På Twitter är Joe Osborne än tydligare och säger att Facebook inte har gjort några som helst ändringar.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

FacebookNew York Times

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.