Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Facebook ryter tillbaka

Publicerad: 13 december 2017, 08:18
Uppdaterad: 13 december 2017, 14:30

Chamath Palihapitiya kritiserar Facebook. Foto: Wikimedia Commons

Facebook reagerar starkt på den före detta Facebook-chefen Chamath Palihapitiya utallande om att plattformen förstör samhället.


Ämnen i artikeln:

Facebook

Kommentarer från den före detta Facebook-chefen Chamath Palihapitiya har fått Facebook att säga ifrån, rapporterar Techcrunch.

Sajten The Verge citerade i dagarna från en intervju med Chamath Palihapitiya som gjordes på Stanford’s Graduate School of Business för en månad sedan.

I intervjun sade den före detta Facebook-chefen att "de korta dopamin-drivna feedback-looparna som vi har skapat förstör hur vårt samhälle fungerar".

Tidigare har även den före detta Facebook-chefen Sean Parker uttryckt liknande farhågor.

Intervjun har plockats upp av flertalet internationella medier vilket har fått Facebook att gå ut med ett offentligt svar på kritiken. I svaret påpekar de att Chamath Palihapitiya inte arbetat hos Facebook på över sex år och att mycket har hänt sedan dess.

Här är Facebooks svar i sin helhet:

"Chamath har inte varit på Facebook på över sex år. När Chamath var på Facebook fokuserad vi på att bygga nya sociala medier-upplevelser och på att få Facebook att växa världen över. Facebook var ett helt annat företag då och i takt med att vi har växt har vi insett hur vårt ansvar har växt också. Vi tar vår roll på stort allvar och vi arbetar hårt för att förbättra. Vi har gjort ett stort arbete och forskning med externa experter och akademiker för att förstå vår tjänsts effekt på välbefinnande, och vi använder det för att informera vår produktutveckling. Vi gör också betydande investeringar i människor, teknologi och processer och – som Mark Zuckerberg sagt – vi är villiga att reducera vår vinst för att se till att rätt investeringar görs".

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Facebook

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev