Facebook rullar ut funktion för jobbannonser

2017-02-16 09:03  

Facebook rullar ut ny funktion som gör det möjligt för företag att posta jobbannonser direkt på Facebook. Ett hot för Linkedin, menar amerikanska sajten Techcrunch.

Facebook rullar ut en funktion som syftar till att göra det lättare för människor att söka jobb.

I ett inlägg skriver sociala mediejätten att människor redan använder Facebook för att hitta jobb – därför möjliggör man nu för företag att posta jobbannonser direkt på plattformen.

Foto: Facebook

 

Funktionen finns än så länge tillgänglig i USA och Kanada. Det är ännu oklart när funktionen kommer till Sverige, men Facebook har som vana att testa nya lösningar på några få marknader för att sedan gå ut brett.

"Den här nya funktionen kommer hjälpa företag att hitta kvalificerad personal där de redan spenderar mycket tid – på Facebook och på mobilen".

Amerikanska sajten Techcrunch skriver att det här kan komma att skada Linkedins tillväxt och påverka den ständiga kampen om viktiga annonspengar. Funktionen ses även som ett sätt för Facebook att tjäna pengar på en möjlighet som Linkedin har missat – nämlingen att hjälpa lägre utbildade och människor som inte aktivt söker efter jobb.

Hanna Frick

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt