Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Facebook Reels expanderar till 150 länder

Publicerad: 22 februari 2022, 17:00

I kväll meddelade Mark Zuckerberg att Facebook Reels släpps i 150 länder.

Foto: Facebook/Meta

Funktionen har sedan tidigare varit tillgänglig i Indien, Mexiko, Kanada och USA, men nu meddelar Mark Zuckerberg att Facebook Reels släpps globalt.


Ämnen i artikeln:

FacebookToppnyheter förmiddag

Förra hösten lanserades Instagrams Tiktok-kopia, kortfilmsformatet Reels, även på Facebook. Till skillnad från Stories, som är en kortlivad bild eller video, så ligger Reels live i feeden. Men den går också att dela under Stories.

Första marknaden att ta del av funktionen var den amerikanska. Därefter har Reels expanderat till Indien, Mexiko och Kanada. Nu meddelar vd:n Mark Zuckerberg att Facebook Reels släpps i ytterligare 150 länder för iOS och Android.

Facebooks olika videoformat Reels, Stories, Facebook Watch och Facebook Live står i dag enligt egna siffror för nästan hälften av all tid som tillbringas på sociala medier-nätverket.

Samtidigt som Reels nu rullas ut i ett stort antal länder så införs en rad nya funktioner. Utöver det lanseras också flera nya sätt för innehållsskaparna att tjäna pengar, bland annat utökas tester av overlay-annonser. I ett första skede genon banners och stickers.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev