Facebook redovisar överräckvidd

2017-08-23 10:29  
Facebooks löpande anti-terrorarbete kommer bland annat att bygga på att med hjälp av artificiell intelligens-teknik hindra terrorister för att sprida innehåll på plattformen.

Facebook säger sig ha högre räckvidd i Sverige än vad det finns svenskar.

Det är Breakit som idag presenterar nya uppgifter kring Facebooks påstådda räckviddssiffror. Enligt Facebook Ads Manager har plattformen en potentiell räckvidd på 1,5 miljoner människor i åldern 15-24 år i Sverige.

Men enligt SCB finns det bara 1,15 miljoner människor i det åldersspannet boende i Sverige. Facebooks påstådda räckvidd är därmed 330 000 fler personer än vad som faktiskt existerar. Och glappet är troligtvis ännu större med tanke på att inte 100 procent av alla 15-24-åringar i Sverige använder Facebook.

Även i målgrupperna 25-34 år och 35-44 år redovisar Facebook en större potentiell räckvidd än antalet folkbokförda svenskar, skriver Breakit.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt