Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Facebook raderade Trump-inlägg

Publicerad: 7 oktober 2020, 06:12

Facebook har återigen valt att radera ett inlägg av Donald Trump med hänvisning till att det innehåller desinformation om coronaviruset.

USA:s president Donald Trump påstod felaktigt i ett Facebook-inlägg att Covid-19 är mindre dödligt än säsongsinfluensan. Inlägget har nu plockats ned av Facebook.


Ämnen i artikeln:

Donald TrumpFacebook

Det var på tisdagen, amerikansk tid, som USA:s president Donald Trump i ett Facebook-inlägg slog fast att Covid-19 är mindre dödligt än säsongsinfluensan. Facebook svarade genom att radera inlägget eftersom sociala medier-nätverkets bedömning är att det bryter mot reglerna för information om coronaviruset.

Det är inte första gången Facebook tar ned inlägg av Donald Trump av just det skälet. I maj sade Donald Trump i en intervju han delat på sociala medier att barn nästan är immuna mot covid-19. Ett påstående som inte stämmer, varför såväl Facebook som Twitter valde att radera inlägget.

 

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Donald TrumpFacebook

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News