Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Facebook planerar plattform för journalister

Publicerad: 17 mars 2021, 07:05

Foto: Pixabay

Facebook ska lansera plattform för skribenter som vill tjäna pengar på sitt innehåll.


Ämnen i artikeln:

Facebook

Facebook bekräftar sina planer på att lansera en plattform för oberoende skribenter och journalister att publicera sitt innehåll på. Det rapporterar Variety

Tanken är att plattformen ska hjälpa skribenterna med publiktillväxt och att tjäna pengar på innehållet genom prenumerationer. 

Den nya tjänsten ska rullas ut på den amerikanska marknaden inom de kommande månaderna. 

Facebooks val att bygga plattformen sker i ljuset av att intresset för nyhetsbrev av oberoende skribenter och journalister ökat i popularitet. 

”Populariteten för dessa nyhetsbrev och faktumet att hundratusentals amerikaner visat sig vara redo att betala lika mycket för ett dagligt nyhetsbrev som de betalar för Netflix eller Spotify tyder på att det finns ett tomrum att fylla som traditionella medieföretag underskattat”, skrev Martin Gelin i en analystext i Dagens Media om trenden. 

LÄS ÄVEN: Lars Herlin: Därför är lokala nyhetsbrev nästa stora medietrend

Nyheten om satsningen meddelas kort efter Facebooks konflikt med Australien. Facebook blockerade möjligheten att dela nyheter på plattformen i Australien som ett svar på en ny lag som antagits av landets representanthus. De båda parterna nådde sedan en överenskommelse och har sedan dess tecknat avtal med mediejätten News Corp som går ut på att Facebook ska betala mediebolag som ägs av News Corp.  

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Facebook

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev