Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Facebook planerar kryptovaluta

Publicerad: 3 juni 2019, 14:14

Facebook vill underlätta transaktionerna inom det egna universumet, med hjälp av en kryptovaluta.

Foto: Wikimedia

Facebook ligger i samtal med amerikanska myndigheter om att lansera en digital valuta, enligt Financial Times.


Ämnen i artikeln:

Facebook

Facebook samtalar med amerikanska myndigheter om en egen kryptovaluta, rapporterar Financial Times och bland annat, Di Digital

Planen med den digitala valutan är att underlätta transaktioner mellan Whatsapp och Messenger. Ett annat möjligt användningsområde som nämns, är den växande e-handeln inom Facebooks universum.  

För en dryg månad sedan startade techjätten ett bolag i Schweiz, som arbetar med blockkedjor, dataanalys och investeringar. Projektet uppges ha 50 anställda varav flera på ledande position som har en bakgrund på Paypal. 

Än så länge befinner sig Facebooks projekt i ett tidigt stadium, skriver Financial Times, men enligt tidigare uppgifter är techjättens plan att lansera under tredje kvartalet i år.

Facebooks kryptovaluta ska vara kopplad till dollarkursen, vilket innebär att valutan inte riskerar lika stora svängningar som andra kryptovalutor, skriver tidningen.

Janne Naess

Reporter (Föräldraledig)

janne.naess@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Facebook

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.