Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Facebook över 300 miljoner

Publicerad: 16 September 2009, 07:53
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:14

Sent i går kväll fick Facebook sin 300 miljonte medlem.


Det är grundaren själv, Mark Zuckerberg, som skriver på den egna sajten att användarantalet nu passerat 300 miljoner världen över. En titt i Facebooks egna annonshanteringsystem visar att över 2,7 miljoner av dem säger sig komma från Sverige. Det är en fördubbling jämfört med samma period förra året.

Nyligen släpptes Facebook Lite som ska vara en enklare sajt utan mycket av de extrafunktioner som Facebook numera har. Mark Zuckerberg beskriver också hur företaget jobbar för att utveckla sajten och säger att antalet ingenjörer som jobbar med sajten är sådant att varje ingenjör är ansvarig för över en miljon användare.

Tidigare i år berättade Facebook att målet var att ha ett positivt kassaflöde någongång under 2010, men enligt Mark Zuckerberg lyckades sajten uppnå det redan förra kvartalet.

– Det är viktigt för oss eftersom att det gör Facebook till en stark oberoende aktör för lång tid framöver, skriver Mark Zuckerberg.

Ola Eriksson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.