Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Facebook och dataföretag under utredning

Publicerad: 19 Mars 2018, 07:11
Uppdaterad: 19 Mars 2018, 07:11

Åklagare i USA ska ta reda på hur privata uppgifter från Facebook använts i Donald Trumps valkampanj.


Ämnen i artikeln:

Facebook

Åklagarmyndigheten i Massachusetts utreder Facebook och dataanalysföretaget Cambridge Analytica, rapporterar CNN. Bakgrunden till utredningen är att företaget ska ha försett Donald Trumps valkampanj med privata uppgifter från över 50 miljoner Facebook-användare.

Utredningen kommer efter att Facebook meddelat att de stänger av Cambridge Analytica eftersom de misstänker att dataanalysföretaget har brutit mot Facebooks regler. Nyheten om att Facebook stänger av tredjepartsaktören kommer i sin tur kort efter att The New York Times och The Observe publicerat artiklar som ifrågasätter Cambridge Analyticas hantering av data.

Advokaten Maura Healey skriver på Twitter att "Massachusetts invånare förtjänar svar omedelbart från Facebook och Campridge Analytica".

En talesperson från Cambridge Analytica nekar till att de ska ha brutit mot Facebooks regler när det kommer till användandet av data.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Facebook

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.