Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Digitalt presenteras av:

Facebook minskar användandet i Europa

Facebooks tredje kvartalsrapport avslöjar en svag användartillväxt. I Europa minskade användandet för andra kvartalet i rad.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se


Publicerad: 31 Oktober 2018, 07:30
Uppdaterad: 31 Oktober 2018, 07:40

Ämnen i artikeln:

InstagramFacebook

I Facebooks tredje kvartalsrapport, som släpptes under tisdagskvällen svensk tid, framgår det att techjätten ökar sin omsättning med 33 procent till 13,73 miljarder dollar. Det skriver bland annat CNN.  

Samtidigt är användartillväxten svag. Mellan det andra och tredje kvartalet 2018 ökade Facebook sitt användarantal från 1,47 miljarder till 1,49, vilket motsvarar en minskning av tillväxten från 11 procent till 9 procent. 

Det var lägre än analytikernas förväntningar, som förutspått att det dagliga antalet användare för det tredje kvartalet skulle landa på 1,51 miljarder. 

Användningen i USA ligger på oförändrad nivå, medan användningen i Europa minskar något för andra kvartalet i rad. 

I ett uttalande i samband med kvartalsrapporten säger Facebook att man uppskattar att över 2,6 miljarder människor nu använder Facebook, Whatsapp, Instagram eller Messenger varje månad. 

Debra Aho Williamson, analytiker på eMarketer, säger till CNN att Facebook ökade tillväxten i en bra takt i nyckelmarknaderna USA och Kanada. 

— Givet de utmaningar Facebook har ställts inför under det här året, är det här överlag en bra kvartalsrapport. 

Ämnen i artikeln:

InstagramFacebook

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.