Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Facebook marknadsvärde sjönk med 37 miljarder dollar i natt

Publicerad: 20 Mars 2018, 11:17
Uppdaterad: 21 Mars 2018, 08:05

Facebooks andelspris dök med sju procent under natten i samband med skandalen kring dataanalysföretaget Cambride Analytica. Totalt sjönk Facebooks värde med sju procent.


Ämnen i artikeln:

Facebook

Efter att fler uppgifter om skandalomsusade dataanalysföretaget Cambridge Analytic kommit till ytan har Facebooks börsvärde sjunkit och vissa analytiker har klassat Facebooks aktie som "sälj", skriver Campaign.

Till Campaign säger analytikern Brian Weiser att skandalen är ännu en indikator på de systematiska problem Facebook har, men att affärerna antagligen inte kommer påverkas direkt just nu.

Åklagarmyndigheten i Massachussetts utreder både Facebook och dataanalysföretaget Cambride Analytica. Bakgrunden till utredningen är att företaget ska ha försett bland annat Donald Trumps valkampanj med privata uppgifter från över 50 miljoner Facebook-användare.

Facebook har meddelat att de stänger av Cambridge Analytica eftersom de misstänker att dataanalysföretaget har brutit mot Facebooks regler. Avstängningen kom kort efter att The New York Times och The Observe publicerat artiklar som ifrågasätter Cambridge Analyticas hantering av data. I artiklarna betonas även att Facebook inte gjort tillräckligt för att återhämta datan som insamlats.

Christopher Karlsson

christopher.karlsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Facebook

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.