Facebook letar efter chef för att stoppa fejknyheter

2017-04-21 16:07  
Foto: Alamy

Nu söker Facebook efter en person till den nyinrättade tjänsten som chef för bolagets nyhetsprodukt, vilket bland annat innebär att hantera problemet med spridningen av falska nyheter.

Debatten kring hur falska nyheter sprids på Facebook har gått het under det senaste året – speciellt under och efter det amerikanska presidentvalet.

Kritiken mot Facebook har till stor del handlat om att man inte tar ansvar för det innehåll som finns på plattformen. Facebook berättade dock  redan i december att man ska börja markera ut nyheter som innehåller "tvivelaktigt innehåll", och till att börja med fick ABC News, AP och faktagranskningssajten Snopes tillgång till ett nytt verktyg som ger möjlighet att faktagranska artiklar åt Facebook.  

I början på mars gjorde den nya faktagranskningsmärkningen sin officiella debut.

Nu söker även Facebook efter en person till den nyinrättade tjänsten som chef för bolagets nyhetsprodukt. Förutom att skapa nya produkter för medier såsom Instant Articles, innebär tjänsten även att ta ansvar för kampen mot fejkade nyheter. Det skriver Recode.

Enligt källor till sajten söker Facebook efter veteraner inom både tech- och medieindustrin, men har problem med att hitta någon med tillräcklig kunskap på både områdena.

Amanda Törner

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt