Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Digitalt presenteras av:

Facebook lanserar gruppvideochatt i Messenger

Snapchat lanserade nyligen en gruppchattfunktion – nu gör Facebook samma sak när det blir möjligt för upp till sex personer samtidigt att delta i videosamtal i Facebook Messenger.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se


Publicerad: 20 December 2016, 08:51
Uppdaterad: 20 December 2016, 08:55

Ämnen i artikeln:

FacebookSnapchat

Bild: Facebook

Tack vare funktionen Group Video Chat, som rullas ut för Android och IOS med start idag, kan flera användare samtidigt delta i videosamtal i Facebook Messenger.

I ett pressmeddelande kallar Facebook den nya funktionen den "mest efterfrågade i Messenger någonsin", och skriver bland annat:

"Att gruppchatta ansikte mot ansikte är det bästa sättet att dela med dig av nyheten att du fått ett nytt jobb, kommit in på universitetet, att låta barnen önska grattis på födelsedagen till farmor, berätta en rolig historia till de du tycker om eller bara träffa dina vänner medan ni har på er roliga 3D-masker under ett vardagligt samtal".

I videogruppchatten kan sex personer delta samtidigt, och i samma veva lanseras Snapchat-liknande filter, masker och så kallade stickers. Det skriver Techcrunch.

Snapchat gjorde dessutom nyligen en liknande lansering, när man lade till en gruppfunktion som gör det möjligt för upp till 16 personer att chatta med varandra samtidigt.

Ämnen i artikeln:

FacebookSnapchat

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.