Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Facebook lanserar datingtjänst

Publicerad: 2 maj 2018, 07:16
Uppdaterad: 2 maj 2018, 12:46

Facebook-användare kommer kunna bygga en profil som är fristående från den vanliga Facebook-profilen när de ska börja söka efter en partner.

Facebooks nya datingtjänst ska bygga på långvariga relationer, snarare än tillfälliga "hook-ups".


Ämnen i artikeln:

FacebookCambridge Analytica

Under sociala medier-jättens utvecklingskonferens F8 meddelade Facebook att de ska lansera en datingtjänst, skriver The Drum.

Detaljerna kring hur tjänsten kommer se ut är fortfarande få men Mark Zuckerberg sade att datingtjänsten kommer handla om att bygga långvariga relationer, snarare än tillfälliga "hook-ups". Tjänsten ska börja testas senare i år.

Facebook-användare kommer kunna bygga en profil som är fristående från den vanliga Facebook-profilen. Potentiella matchningar baseras på datingpreferenser, de användarna har gemensamt och gemensamma vänner.

Med bakgrund till Cambridge Analytica-skandalen så har Facebook även meddelat att man bygger ett verktyg för att hantera data, skriver The Drum. Med hjälp av verktyget ska användare kunna välja bort att plattformen säljer vidare webbhistorik som används till riktade annonser.

Verktyget kallas "Clear history" och enligt Facebook ger det användarna bättre kontroll över sin data. Det här är första gången som Facebook tillåter användare att välja bort den här typen av datainsamling. Nyheten är också intressant eftersom det är första gången som Facebook gör ändringar i sin egen datainsamling, sedan skandalen briserade i mars.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

FacebookCambridge Analytica

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.