Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Facebook köper startup – för att bygga kundservice

Publicerad: 23 september 2019, 07:25

Libra beskriver sig som en global kryptovaluta.

Foto: BTC Keychain/Unsplash

Chatt med botar – så planerar Facebook att sköta kundservicen för den digitala kryptovalutan Libra. Nu köper sociala medier-jätten den israeliska startupen Servicefriend.


Ämnen i artikeln:

Facebook

Under nästa år planerar Facebook att lansera kryptovalutan Libra. Tanken är att den digitala valutan ska gå att skicka mellan länder, användas vid internetshopping eller för att betala räkningar. 

Nu står det klart att Facebook köper den israeliska startupen Servicefriend. Med hjälp av artificiell intelligens bygger bolaget så kallade chattklienter för meddelandeappar, likt Facebooks Messenger. Målet är att underlätta för kundservice. Det rapporterar Techcrunch

Servicefriend har tidigare byggt hybridbotar för Messenger, för att avlasta personal på företag. Bolaget har till exempel byggt en bot för Globe Telecom i Filippinerna, vilken gjorde att Servicefriend kunde pressa ned antalet timmar personalen lade ned med 20 för varje tusental kundinteraktioner.

Enligt Calibras hemsida kommer kundservice vara tillgänglig dygnet runt, 365 dagar om året, i Facebookägda Whats App och i Messenger. 

Läs mer: Mattias Beijmo: ”Facebook-valutan tar oss rakt in i Orwellskt territorium”

Julia V. Caesar

Reporter

Ämnen i artikeln:

Facebook

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.