Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Facebook har tagit bort Trumps coronainlägg

Publicerad: 6 augusti 2020, 06:54

Facebook och Twitter beslutade båda att ta ned Trumps delning av en Fox-intervju. Det eftersom sociala medier-nätverken bedömer att inlägget sprider felaktig information.

Donald Trump påstod felaktigt i en intervju han delat på sociala medier att barn nästan är immuna mot covid-19. Inlägget har nu plockats ned av Facebook och Twitter eftersom det anses bryta mot reglerna för information om coronaviruset.


Ämnen i artikeln:

Donald TrumpTwitterFacebook

USA:s president Donald Trump delade i går, onsdag, ett klipp från Fox News i vilket han felaktigt påstår att barn ”i stort sett” är immuna mot covid-19 och därför bör återgå till skolorna.

– Barn är, jag skulle nästan säga definitivt, men i alla fall i stort sett immuna mot covid-19.

Såväl Facebook som Twitter har valt att ta ned inlägget eftersom det innehåller desinformation och därmed bryter mot reglerna för information om coronaviruset.

Även Trumps kampanjstab delade intervjun på Twitter vilket gjort att sociala medier-nätverket valt att stoppa alla nya publiceringar från kontot till dess att inlägget tagits bort.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Donald TrumpTwitterFacebook

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.