Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Facebook grillas i senaten efter de läckta dokumenten

Publicerad: 1 oktober 2021, 06:13

Foto: Patrick Semansky/AP/TT

Facebook ställs till svars efter att The Wall Street Journals granskning visat att tonårstjejers kroppsuppfattning förvärras av Instagram.


Ämnen i artikeln:

FacebookInstagram

Under torsdagen vittnade Facebook i den amerikanska senatens handelskommitté för konsumentskydd, vilket flertalet medier rapporterat om däribland BBC

Vittnesmålet gällde de interna forskningsdokument som publicerats av The Wall Street Journal som del i tidningens omfattande granskning av bolaget. 

Ett av dokumenten från 2019, som läckts till The Wall Street Journal, visar att Instagram förvärrar kroppsuppfattningen hos en av tre tonårstjejer. 

Det är mot den bakgrunden som Facebook grillats i senaten om barns psykiska hälsa och säkerhet på nätet eftersom sociala mediejätten har planer på att skapa Instagram för just barn.  

Facebook har argumenterat för att en barnversion av Instagram skulle innebära en säkrare app för barn än nuvarande app. 

Antigone Davis, global säkerhetschef på Facebook, var den som vittnade för Facebooks räkning. I sitt vittnesmål försökte hon ge mer kontext åt dokumenten om psykisk ohälsa. 

– Vi genomförde den här undersökningen för att förbättra vår plattform, för att minimera det dåliga och maximera det goda och för att proaktivt identifiera var vi kan förbättra oss, sade hon. 

Men politikerna var skarp kritiska och budskapet var tydligt: Instagram bör inte skapa en app för barn, skriver CNBC

Facebook har slagit ifrån sig The Wall Street Journals granskning och menar att dokumenten inte visar att Instagram är farligt för barn. 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

FacebookInstagram

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev