Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Facebook erkänner – miljontals lösenord utan skydd

Publicerad: 22 Mars 2019, 09:05

Lösenord som legat oskyddade kan dateras tillbaka till 2012.

Foto: Pixabay

Facebook medger att miljontals lösenord har lagrats som vanlig text och varit åtkomliga för upp till 20 000 anställda hos techjätten.


Ämnen i artikeln:

Facebook

Den amerikanske säkerhetsforskaren Brian Krebs avslöjande på sin webbsida att upp till 600 miljoner lösenord har lagrats som vanlig text på Facebooks interna nätverk. 

Han säger att lösenorden som har legat oskyddade kan dateras tillbaka till 2012. En källa ska ha berättat för honom om säkerhetsfelet, där utvecklare tilläts skapa applikationer som loggade och lagrade lösenorden utan att kryptera dem.

Scott Renfro, en av Facebooks tekniker, menar att en intern undersökning inte visar någon form av missbruk av informationen som lagrats i loggarna. 

Den interna undersökningen visar också att de flesta konton som drabbats har varit kopplade till Facebook Lite, som ofta används i länder där internetuppkopplingen är långsam. 

Facebook säger i ett meddelande att de nu har löst ett tekniskt fel där lösenorden lagrats oskyddat på det interna nätverket. 

John Söderberg

Reporter

john.soderberg@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Facebook

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.