måndag20 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Facebook-anställda varnas för säkerhetshot

Publicerad: 13 januari 2021, 07:12

Efter attacken mot Kapitolium och techjättarnas bannlysning av Donald Trump varnas techanställda för potentiella säkerhetshot.

Foto: Pixabay

Både Amazon och Facebook har varnat sin personal om säkerhetshot efter plattformarnas val att på olika sätt sätta stopp för Donald Trump och anhängare som uppviglar till brott.


Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Anställda hos Amazon web services (AWS) har uppmanat att ”vara vaksamma” och Facebook har instruerat sina medarbetare att inte bära kläder med företagets logga på. Det skriver BBC

LÄS MER: Motiven bakom nätjättarnas bannlysning av Trump: ”Ren och skär krishantering” 

Bakgrunden till uppmaningarna är att både Amazon och Facebook på olika sätt satt stopp för Donald Trump och att det därmed finns en potentiell risk. Facebook har på obestämd tid blockerat Donald Trumps konto på både Instagram och Facebook med hänvisning till att risken att låta honom fortsätta använda tjänsterna är för stor. 

AWS har i sin tur stängt ned appen Parler, en högerkonservativ mikrobloggtjänst som använts flitigt av just Trump-anhängare. 

”Mot bakgrund av de senaste händelserna och för att vara på den säkra sidan uppmuntrar den globala säkerhetstjänsten alla att undvika att ha på sig eller bära med sig Facebookmärkta föremål just nu”, står det i ett internt meddelande som The Information har tagit del av. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev