Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Expressen: "Vi stjäl inte"

Publicerad: 11 september 2012, 08:44
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:12

UPPDATERAD. Bambuser anklagar Expressen för stöld då tidningen direktsände publicistklubbens debatt via Bambuser. Expressen säger nu att de hade ett avtal med publicistklubben.

Ämnen i artikeln:

Expressen

EH

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

DT

Dante Thomsen


Det var i går som Expressen direktsände publicistklubbens debatt angående Thomas Quick via Bambuser. Problemet var bara att tidningen valde att zooma in på debatten så att Bambusers logga försvann. Bambusers styrelseordförande Hans Eriksson har därför anklagat Expressen för stöld.

– Vi stjäl inte och vi gangstrar inte. Vi fick ok från publicistklubben att livesända och det gjorde vi. Bambuser har blivit upprörda men de är en underleverantör, säger Anders Wahlund, editionschef på Expressen TV till dagensmedia.se och fortsätter:

 – Jag har försökt ta reda på vad exakt de är upprörda över. Vi hade klartecken från de som hade visningsrätten till sändningen.

Hans Eriksson har tidigare sagt till dagensmedia.se att de har ett avtal som innebär att de som sänder material måste ha godkännande från den som skapat innehållet och ge credit till Bambuser. Detta är ett avtal som Anders Wahlund säger att han inte känner till.

– Det var publicistklubben som var arrangör, om Bambuser streamar ut materialet så ser jag dem som en teknisk underleverantör. Vad som står i deras avtal vet jag inte, men de har heller inte svarat på vilken form av cred de vill ha, säger han.

Samtidigt säger Anders Wahlund att Bambuser inte hörde av sig angående creddningen när sändningen pågick.

– Om de såg det här i går hade de kunnat ringa och påtala problemet. De hade kunnat lyfta luren. Om någon vill ha cred tar vi det i beaktande, problemet var att ingen ringde, säger han.

UPPDATERING:

Efter denna artikels publicering ringer Hans Eriksson upp dagensmedia.se för att kommentera Anders Wahlunds uppgifter.

Han är fortfarande upprörd.

– Jag skickade ett mejl till Aftonbladet och Expressen precis samtidigt och Aftonbladet svarade direkt. Ska man behöva ringa till Expressen för att påtala när de har gjort fel? Anders Wahlund ljuger för att vi ska framstå i dålig dager.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev