Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Expressen tar Idol till mobilen

Publicerad: 4 September 2009, 04:22
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:15

Otto Sjöberg sjösätter en mobilsatsning i samband med ”Idol” nästa vecka. Tittarna ska kunna se exklusivt Idol-material i telefonen och en speciell Idol-applikation har utvecklats.


I samband med premiären av ”Idol” nästa vecka drar TV4 Expressen Mobilab igång en storsatsning i mobilen.

En idol-sajt, en egen tv-kanal i mobilen med exklusivt material och en Idol-applikation gör att programformatet förlängs till telefonen. Vad Idol-appen kommer att innebära vill inte Otto Sjöberg, vd för TV4 Expressen Mobilab, avslöja.

– Det kräver ett godkännande från Apple och det är inte klart än. Men vi hoppas att Idol-appen ska vara lite nyskapande, säger han.

Mobilab är det digitala samarbetet mellan TV4 och Expressen. Därför kommer också marknadsföringen av konceptet att ske genom dem.

– Vi lanserar konceptet via våra kraftfulla kanaler. Bland annat genom TV4 och Expressens papperstidning. Det är en av de stora fördelarna som vi har, att företaget ägs av båda företagen, säger Otto Sjöberg.

Under hösten räknar Otto Sjöberg med att flera av TV4:s program kommer att bli koncept i mobilen.

– Vi kommer att göra flera starka format och förlänga det ut i  

mobilen. Det faktum att telefonerna är terminaler som folk alltid har med sig ger nya möjligheter och skapar nya utmaningar. TV4 och Expressen ska finnas på de  plattformar där publiken finns, säger han.

Camilla Olsson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.