Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökDigitalt

Expressen i samarbete med CNN

Publicerad: 7 December 2015, 05:31
Uppdaterad: 8 December 2015, 21:32

Expressen sänder CNN:s nyheter och ska även leverera material till den amerikanska nyhetsjätten.


Ämnen i artikeln:

CNNExpressen

Samarbetet mellan Expressen och CNN innebär bland annat att Expressen TV ska sända CNN:s nyhets- och featurematerial. Dessutom ska Expressen bevaka Sverige och Norden för CNN:s räkning.

– Vi är väldigt nöjda med att välkomna Expressen till CNN-familjen. CNN:s innehåll och rapportering kommer ge ytterligare djup och internationellt perspektiv till det redan starka nyhetsutbud som Expressen har i och utanför Sverige. Vi ser fram emot att en större publik i Norden ska få ta del av vårt innehåll utanför CNN:s egna plattformar, säger Greg Beitchman, vice president content sales and partnerships på CNN International och chef för partnerverksamheten, i ett pressmeddelande.

Samarbetet inleds vid nyår och innebär även att Expressen ska utnyttja CNN för att utveckla sin tv-verksamhet.

– Samarbetet med CNN ger Expressen TV nya möjligheter att utveckla det som kallas för framtidens nyhets-tv: snabbt, enkelt och lättillgängligt berättande på digitala plattformar. Vi är stolta över att CNN har kontaktat oss samtidigt som vi här på Expressen bygger flera nya studior, satsar på ny teknik och anställer fler duktiga tv-medarbetare, säger Expressens chefredaktör Thomas Mattsson, i pressmeddelandet.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se


Ämnen i artikeln:

CNNExpressen

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev