Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Expressen avpixlar hatskribenterna på Avpixlat

Publicerad: 10 december 2013, 07:43
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:08

De ifrågasätter förintelsen, önskar livet ur flyktingbarn och rasar mot invandrare. I dag avslöjar Expressen namnen på flera av skribenterna på hatsajter som Avpixlat, Exponerat och Fria Tider.


Ämnen i artikeln:

Avpixlat

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson har kallat Avpixlat för "den sunda delen" av partiets nätrörelse.

Detta trots att sajten är fylld av kommentarer som rasar mot invandrare, som uppmanar till våld, sexuellt våld och andra typer av hatfulla kommentarer.

Nu har den så kallade Researchgruppen i Stockholm knäckt identiteten på flera av toppkomentatorerna på sajter som Avpixlat, Exponerat och Fria Tider.

I samarbete med Researchgruppen avslöjar Expressen nu namnen på flera av skribenterna på hatsajterna.

En av dem är SD-politikern Anders "deleted" Brandell, som bland annat ifrågasatt förintelsen och kallat papperslösa flyktingar för parasiter.

" Har du HIV, stanna kvar i afrika och dö...", skriver Anders Brandell i en kommentar, enligt Expressen.

SD-politikern Anders "Malmoman64" Dahlberg är en annan av kommentatorerna. Han uppmanar svenskar att beväpna sig med pistoler.

" Det enda sättet vi kan ta tillbaka Sverige på är nog med våld. En revolution helt enkelt, där vi tar avstånd ifrån och vill ha bort det mångkulturella samhället. Med vapenmakt. Då kan vi kanske kasta ut alla grottmänniskorna", skriver Anders Dahlberg i en kommentar på bloggen Sweden Confidential.

I sina kommentarer använder han också ord som "slöddret", "negern", "avelskossorna" och "bidragsparasiterna".

Gerd Wall, SD-politiker i Vadstena går under pseudonymen "bilbobagger" och är ytterligare en av de som skriver hatkommentarer på sajterna.

Hon tror att Sverige är på väg mot ett inbördeskrig och har också flera gånger rasat mot muslimer och romer.

" Snyft...dessa fattiga stackars tiggare, fy för dem som är så naiva så de ger pengar till dessa personer. Det skulle inte falla mig in att ge en krona till dessa, däremot har jag snubblat på deras ´muggar´ några gånger, ganska kul faktiskt, då blir de snabbt friska från div. sjukdomar som de påstår sig ha. Funkar varje gång", skriver hon på Avpixlat.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Avpixlat

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev