Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag13.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Expedia ska visa upp Stockholms annorlunda guldkorn

Publicerad: 13 mars 2015, 05:37
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:09

Tillsammans med Expedia har kommunikationsbyrån Verve utvecklat sajten My Real London. Nu planeras en version med Stockholmsprägel.


My Real London kan svenskar få tips om annorlunda sevärdheter i London. Projektet är framtaget av Expedia Sverige och kommunikationsbyrån Verve i London.

– Jag kommer från Sverige och min chef kommer från Norge. Vi fick ofta frågor från familj och kompisar om vad man kan se om man redan har sett Big Ben, så då kom vi på idén till den här sajten, säger Nikola Marinkovic på Verve, till Dagens Media.

Nu har Visit Stockholm bett Verve att ta fram en ny sajt med tydlig Stockholmsprägel. Människor från hela Sverige ska kunna samla sina bästa Stockholmstips för att sedan kunna dela med sig av dem till såväl svensktalande som engelsktalande turister.

– Sajten kommer lanseras i nästa eller nästnästa vecka. Jag har själv ringt ihop folk jag känner som ska vara med och bidra med olika tips och idéer, säger Nikola Marinkovic.

Enligt Nikola Marinkovic görs det reserarch varje gång någon tipsar om en ny plats.

– Jag personligen tittar igenom alla tips så att det inte är något påhittat. Ibland kan jag sitta i åtta timmar och bara titta igenom tipsen för att se så att det är riktiga ställen, säger han.

Har du inte märkt av att ortsborna kan bli irriterade för att ni tar en massa turister till deras favoritplatser?

– Nej, jag tror att folk bara blir glada för det. Jag bor i London och tycker personligen alltid bara att det är roligt att få dela med mig av ett nytt ställe, säger Nikola Marinkovic.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.