Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Eurosport om nedläggningen: "Tjänade inte tillräckligt med pengar"

Publicerad: 31 Oktober 2012, 07:47
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:02

I går kunde dagensmedia.se berätta att den redaktionella delen av eurosport.se läggs ner. Nu förklarar Eurosport Nordens vd Amanda Evans varför redaktionen skrotas.


Ämnen i artikeln:

Eurosport

Det var i går kväll som det stod klart att Eurosport väljer att skrota redaktionen på eurosport.se. Istället ska sajten ompositioneras, relanseras och få ett anslag som mer liknar Eurosports tv-kanaler.

– Förhoppningsvis kan vi göra det är utan att skada sajten för mycket, säger Eurosport Nordens vd Amanda Evans till dagensmedia.se.

Anledningen till nedläggningen är att sajten har gått med förlust sedan den lanserades för fem år sedan.

– Vi hade börjat få bra besökssiffror och hade en fantastisk app, men det räckte inte. Vi har haft tuff konkurrens från bland annat Sportbladet och annonsörerna tyckte helt enkelt inte att vi var tillräckligt starka på den här lilla marknaden, säger hon och fortsätter:

– Vi tjänade inte tillräckligt med pengar för nå break even, därför tog huvudkontoret det här beslutet.

Totalt berörs fyra fast anställda och flera frilansar av nedläggningen.

– De är självklart upprörda, frustrerade och besvikna vilket jag förstår. Samtidigt såg de nog nedläggningen komma. De har sett samma siffror som vi.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Eurosport

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.