Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag16.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

"Ett tydligt brott mot användarvillkoren"

Publicerad: 9 november 2011, 14:28
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:51

Jan Fredriksson från Facebooks pr-byrå Helm1 säger att det var bra att Åke Bergman stängde ner sin Facebooktjänst där han lade till vänner mot betalning.


Åke Bergman stängde ner sin Facebooktjänst "Åke Bergmans medienyheter" eftersom han var osäker på om tjänsten stred mot användarvillkoren på Facebook. Jan Fredriksson på Facebooks pr-byrå Helm1 säger att detta var bra beslut.

– Man får inte ta betalt för att bli vän med någon på Facebook, det är ett tydligt brott mot användarvillkoren. Det är bra att han har tagit bort detta och gör rätt nästa gång, säger han till dagensmedia.se.

Enligt Jan Fredriksson bör företag och verksamheter heller inte skapa egna personkonton.

– Om han har en verksamhet så behöver han göra en page, men där går det inte att pinpointa folk. Gillar man en sida så får man se statusuppdateringarna. Han borde se Facebook som ett komplement till andra medier, säger han.

Att någon tar betalt för att lägga till vänner till sin sida är tidigare okänt för Jan Fredriksson.

– Det jag har hört om innan är att man tvärtom försöker köpa vänner via Facebook, och det får man inte heller göra, säger han.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.