Ett av sex annonsklick är falskt

2009-02-05 10:31  

Antalet falska klick på annonser ökar till den högsta nivån någonsin. 17 procent av alla annonsklick var falska fjärde kvartalet 2008.

Click Forensics har för tredje året i rad sammanställt en rapport över click fraud, klickbedrägerier på nätet. Enligt företaget steg antalet klickbedrägerier till 17 procent det fjärde kvartalet 2008. Det är en uppgång från 16 procentenheter kvartalet innan. Bedrägerierna är större på sökannonser där drygt 28 procent av alla klick var bedrägerier under perioden.

Antalet klick från botnets, nätverk av datorer som ofta infekterats av virus för att göra en specifik uppgift, ökade också och står nu för 31 procent av alla klickbedrägerier. Det innebär att klickbedrägerierna från botnets har ökat konstant sedan första kvartalet 2007 enligt Click Forensics.

Ola Eriksson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt