Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag02.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Eric Schüldt gör kulturpodcast för Expressen

Publicerad: 11 November 2014, 12:13
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:23

"60 minuter med Eric Schüldt" är namnet på Eric Schüldts nya projekt för Expressen Kultur.


Ämnen i artikeln:

Expressen

Kulturjournalisten Eric Schüldt, som kanske är mest känd för sina program för Sveriges Radio, knöts tidigare i år till Expressen.

Tidigare har han bland annat gjort programserien Schüldt i P2.

På onsdag lanserar Expressen Kultur en ny podcast "60 minuter med Eric Schüldt". Expressens kulturchef Karin Olsson beskriver podcasten, vars första säsong omfattar tio avsnitt, som  en "gedigen kulturradio-podcast" uppbyggd kring exklusiva intervjuer med "betydelsefulla kulturpersonligheter".

– I tio års tid har jag längtat efter att göra detta journalistiska projekt, säger programledaren Eric Schüldt, i ett pressmeddelande.

Första gästen är skådespelaren Gösta Ekman, som sällan ger längre intervjuer. I premiäravsnittet, som släpps i morgon onsdag, ska han berätta "öppenhjärtigt om livet och tvivlet".

– Förhoppningsvis kommer det bli ganska så personliga intervjuer, inte för att grotta i det privata, utan för att det är just där, i det nära och vardagliga, som vi kan förstå varandra som allra bäst, säger Eric Schüldt.

Karin Olsson menar att den nya podcasten är ett tecken på ett alltmer komplext medielandskap, där "alla utmanar alla på alla plattformar".

– Egentligen gör vi programmet som man skulle kunna tro redan fanns i Sveriges radio, säger Expressens kulturchef Karin Olsson.

LÄS ÄVEN:

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Expressen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.