Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag05.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Eric Rosén: "Jag har en politisk udd"

Publicerad: 10 Juli 2012, 07:58
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:16

Nyhetschefen Eric Rosén lämnar Nyheter24 för att bli redaktör på Dagens Arena. För dagensmedia.se berättar han om beslutet och tiden på Nyheter24.


Ämnen i artikeln:

Nyheter24Dagens Arena

– Jag har varit på Nyheter24 i fyra år nu, sedan innan det var en sajt på nätet. Jag har gjort i princip allt man kan göra och specialiserat mig allt mer på politik och inrikespolitik. Då blev det en naturlig utveckling att ta ytterligare ett steg in i nischen, så när de frågade mig var det svårt att säga nej, säger Eric Rosén till dagensmedia.se.

Eric Rosén kommer att tillträda sin nya tjänst som redaktör på Dagens Arena 6 augusti och känslorna inför att lämna den Nyheter24 är blandade.

– Det känns märkligt. Jag har varit på Nyheter24 så länge att det har blivit en grundplatta i min tillvaro. Det är där jag har lärt mig nästan allt jag har nytta av i dag. Det är en speciell arbetsplats där man jobbar unikt hårt och jag kommer att sakna det, säger han.

Vad tar du med dig från Nyheter24?

– Att grundarna hela tiden har varit beredda att ta en chans och våga misslyckas. Man kastar sig ofta ut för att se om man flyger på Nyheter24.

Finns det någon särskild händelse du minns?

– När vi blev årets digitala dagstidning. Det var en chock, vi visste att vi var bra, men vi trodde att folk ogillade oss mer än de gillade oss. Man blev så stolt att man skrek.

Vad kan du tillföra till Dagens Arena?

– Dagens Arena är otroligt vass och har redan bra avslöjanden och opinionsmaterial. Det jag kan tillföra är ännu mer av den varan men också en politisk udd och en udd såtillvida att jag har erfarenheter från Nyheter24, hur man jobbar i ett högt tempo och med bredd.

Vilka utmaningar kommer det nya jobbet innebära?

– Det kommer att vara en utmaning att vässa argumentationen och göra texterna ännu mer livskraftiga, men dessutom att kunna växla tempo och jobba snabbare ibland och mer långsamt ibland.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Nyheter24Dagens Arena

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.