Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag28.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Erfors tar över Realtid

Publicerad: 3 Oktober 2016, 06:59
Uppdaterad: 3 Oktober 2016, 07:29

Staffan Erfors blir ny chefredaktör och ansvarig utgivare för affärssajten Realtid.se.


Ämnen i artikeln:

RealtidStaffan Erfors

Han tillträder idag och efterträder Per Agerman som avgick som chefredaktör i februari, men är kvar på realtid som seniorreporter.

Staffarn Erfors var som journalist länge knuten till Expressen, bland annat som USA-korrespondent, och har varit chefredaktör för Kvällsposten.

Han var även redaktionschef på Bonniers kändistidning S, som lades ner 2013.

Efter det har Staffan Erfors bland annat varir pr-konsult på pr-byrån Agency, och jobbat som kommunikationschef för Moderaterna i Stockholms län.

Det senaste året har han frilansat som journalist.

– Det är roligt att vara tillbaka på en redaktion. Jag har ett stort nätverk inom finansvärlden, men har hittills inte jobbat med den typen av journalistik. Det blir en personlig utmaning att fördjupa den kompetensen och använda mig av mitt nätverk, säger Staffan Erfors.

Vad vill du bidra med som ny chefredaktör?

– Mycket är väldigt bra redan, de senaste fyra eller fem året har sajten utvecklats och blivit en tyngre aktör inom sitt bevakningsområde. Min ambition är att stärka nyhetsarbetet ytterligare, vi ska ha fler egna nyheter.

Realtid.se har ingen politisk hemvist. Staffan Erfors ser inget problem med att som chefredaktör ha en partipolitisk koppling.

– Jag har goda kontakter både inom Moderaterna, övriga allianspartier och inom socialdemokratin, så ur nätverkssynpunkt har det ingen större betydelse. Att jag har jobbat som politisk tjänsteman hör dessutom ihop med mitt samhällsintresse, vilket är en förutsättning för den här typen av journalistik.

 

Ämnen i artikeln:

RealtidStaffan Erfors

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.