Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag24.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Epost favoriten hos marknadsförare

Publicerad: 19 Februari 2009, 09:25
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:32

Åtta av tio marknadsförare anser att de får bäst resultat från epostmarknadsföring. Tillsammans med sök och sociala medier är epost kanalen som ökar mest under 2009.


Analysföretaget Datran Media har frågat 3.000 marknadsförare bland de 1.000 största amerikanska bolagen om hur de ser på sin marknadsföring under 2009 och vilka kanaler som ger dem bäst effekt.

Över 80 procent av de tillfrågade anser att epost fungerar bra som marknadsföringskanal, följt av sök på 57 procent och display-annonsering på 42 procent. I undersökningen klumpas alla traditionella kanaler, som print, tv och radio, ihop till en kategori. En tredjedel av de tillfrågade gillar dessa medier.

Det är också epost som flest säger sig öka investeringarna inom under året, 59 procent säger att de väntas öka budgeten för epostmarknadsföring under året. Även sök och sociala medier är kanalerna som väntas öka. 22 procent säger sig dra ner på investeringarna för display-annonsering och än mer negativa är marknadsförarna till traditionella medier där 35 procent säger att de ska dra ner medan bara 14 procent säger att de ska öka.

Ola Eriksson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.